Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voordelen van de Jordan Pass in Jordanië

23 oktober 2022

Ga je binnenkort op reis naar Jordanië? Dan is het zeker het overwegen waard om een Jordan Pass aan te schaffen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. De aanschaf van de Jordan Pass heeft onze aankomst en reis een stuk gemakkelijker, en veel goedkoper, gemaakt! Lees hier meer over de ins en outs van de Jordan Pass!

Rondreizen door Jordanië doe je met de Jordan Pass

De achtergrond van deze pas

De Jordan Pass is een initiatief van het toerismebureau van Jordanië. Het doel is om het reizigers gemakkelijk te maken en ze extra voordelen te bieden. De pas biedt je toegang tot meer dan 40 attracties in Jordanië, waaronder ook hoogtepunten zoals Petra en Wadi Rum. Zo hoef je daar niet meer in de rij te staan, wat zker bij de grotere attracties veel tijd kan schelen. Daarnaast bevat je Jordan Pass, als je hem van tevoren koopt, ook je visumkosten.

Je ontvangt ook een digitaal overzicht van alle attracties die de Jordan Pass omvat. Hiermee kun je dus, waar je ook bent, je eigen perfecte rondreis door Jordanië samenstellen op een gemakkelijke en voordelige manier. Zoek je inspiratie voor je rondreis door Jordanië? Bekijk dan hier onze rondreis door Jordanië van twee weken.

Wat zijn de kosten van een Jordan Pass?

Er zijn drie pakketten die je kunt aanschaffen. Het enige verschil tussen de pakketten is of je één, twee of drie dagen Petra wilt bezoeken. Verder zijn ze gelijk qua waarde en omvatten ze dus de visumkosten, digitale brochure en toegang tot meer dan 40 attracties. De kosten per pakket zijn respectievelijk 70JD (Jordanian Dinar), 75JD of 80JD. Ten tijde van schrijven was de wisselkoers ongeveer 1JD = €1,44, dus omgerekend kosten de pakketten rond de €100, €110 of €115.

De kostenvoordelen zijn snel duidelijk. Een single-entry visum on arrival kost gewoonlijk 40JD en een ticket voor Petra voor één dag kost 50JD. Met alleen al je visum en een dag Petra, ben je dus een stuk goedkoper uit met de Jordan Pass dan zonder. Bovendien zitten andere grote attracties als Wadi Rum, Jerash, Madaba en de Amman Citadel ook in het pakket van de pas. Het is dus vrijwel zeker dat je nog meer voordeel zult behalen. Lees hier meer over welke bezienswaardigheden in Jordanië je gezien moet hebben!

Ontdek Petra met de Jordan Pass

Wat zijn de voordelen van een Jordan Pass?

De pas biedt voornamelijk veel voordelen. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo worden je visumkosten alleen door de pas gedekt als je minimaal 3 nachten in Jordanië verblijft. Ga je eerder weer de grens over, dan dien je de korting die je ontvangen hebt, bij te betalen.

Na aankoop kan de pas binnen 12 maanden geactiveerd worden. Hij is na eerste gebruik, twee weken geldig. De termijn van twee weken gaat dus pas in wanneer de pas voor het eerst gescand wordt. Blijf je langer, dan zul je toch gewoon weer moeten gaan betalen voor de attracties!

Heb je de pas eenmaal in je bezit, dan is het heel erg simpel. Je scant bij aankomst de barcode, en je mag naar binnen. Easy as that! Bij sommige grotere attracties werden wij gevraagd om een ID te tonen in combinatie met de pas, dus het is wel handig om die altijd bij de hand te hebben dan. De pas staat namelijk op naam. Bij Petra moet je ook nog apart langs het bezoekerscentrum om je met je paspoort en Jordan Pas een ticket te ontvangen, waarmee je naar binnen mag. Daar tegenover staat dan weer dat wij ook bij genoeg attracties gewoon zijn doorgelaten zonder de pas te laten zien, in die gevallen was het noemen ervan alleen al voldoende.

Veel attracties zijn onderdeel van de Jordan Pass

Hoe bestel je een Jordan Pass?

De Jordan Pass is online te bestellen via de website van de pas. Doe dit minimaal een week van tevoren, zodat je hem ook voor je visum kunt gebruiken. Je krijgt vervolgens een PDF in je mailbox die je kunt printen. Deze moet je scannen op de luchthaven om je single-entry-visum te ontvangen, zorg er dus voor dat je hem in je handbagage hebt zitten. Bij de meeste attracties kun je hem ook gewoon op je telefoon laten zien. Ideaal, want in de app kun je ook meteen bijhouden welke bezienswaardigheden in de buurt zijn en waar de Jordan Pass allemaal geldig is.

Betaling gaat simpel met creditcard. Creditcards van de Rabobank lijken helaas niet te werken via de website van de Jordan Pass, die van ABN Amro in ieder geval wel. Je hoeft de credit card niet te laten zien op locatie, dus je kunt dan voor de aanschaf dan eventueel de creditcard van iemand anders gebruiken.

Bij dergelijke initiatieven is het vaak nog maar de vraag of het aanschaffen van zo’n pas echt loont. Maar bij de Jordan Pass is het vrij snel duidelijk dat, mits je hem voorafgaand aan je reis aanvraagt en minimaal 3 nachten blijft, het sowieso de moeite waard is. Een goede, voordelige start en voorbereiding van je reis naar Jordanië!

Reis met ons mee

Meer avonturen