Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vijf hoogtepunten van een stedentrip in Belfast

27 november 2023

Belfast is hip en happening. De stad die een relatief recent, heftig verleden kent, is daar duidelijk een streep door aan het zetten. Een jonge generatie is de stad onder handen aan het nemen met als gevolg dat nieuwe initiatieven als paddenstoelen de grond uit springen. Benieuwd wat je zoal niet mag missen tijdens je stedentrip naar Belfast? Wij zetten enkele hotspots voor je op een rij!

Want er is ongelofelijk veel te ontdekken in de Noord-Ierse hoofdstad. Voldoende om hier een heerlijke stedentrip aan te wijden, wellicht met enkele uitstapjes de natuur in vanuit Belfast. Maar ook als startpunt of eindpunt van een rondreis door (Noord-)Ierland is Belfast uitermate geschikt.

De beroemde kranen in de haven van Belfast

Titanic Quarter

Vergeet Kate&Leo, hier hoor je het echte verhaal van de Titanic! Zoals ze in Belfast graag benadrukken, de Titanic was in orde toen hij de stad in 1912 verliet en ze zijn dan ook zeker trots op hun verleden als scheepsbouwers. Het Titanic Quarter is nog flink in ontwikkeling en het doel is dat vanaf 2025 dit gebied eigenlijk ‘een stad in een stad’ is.

Voor nu is het hoogtepunt vooral Titanic Belfast, een interactief museum waar je alles leert over het historische schip en waar de contouren van de originele ligplaats van de Titanic nog steeds zichtbaar zijn. Kan je je toch nog even Kate&Leo wanen op de ‘boeg’ van het schip!

Verblijf in het Bullit Hotel tijdens je stedentrip Belfast

Uniek in z’n soort en dat weten de inwoners ook maar al te goed. Hoewel dit primair een hotel is – waar je kamers boekt op S, M of L – heeft het zoveel meer! Een goed restaurant, een hip café, een perfecte koffielounge (met megasuperdeluxe én extreem exclusief koffieapparaat) en zowaar zelfs een binnentuin. Met nifty eigenzinnigheden zoals galaxymokken op de kamer, een ontbijtservice d.m.v. een paper bag aan je hoteldeur en hun gepersonaliseerde bier weten ze niet alleen toeristen, maar bovenal ook veel locals naar hun hippe gelegenheid te brengen. Een prima uitvalsbasis voor je stedentrip dus!

Leuk detail: het Bullit Hotel heeft dezelfde eigenaar als het enige 5-sterren hotel van Belfast en de matrassen schijnen in beide hotels hetzelfde te zijn. Dat zal heerlijk slapen worden dus!

Belfast is een hippe stad in ontwikkeling

De Cathedral Quarter van Belfast

Nog zo’n gebied dat je gewoon dient te verkennen gedurende je stedentrip in Belfast. Rondom de prachtige St. Anne’s Cathedral vind je wat kleinere straatje die op het eerste oog matig interessant zijn. Het tegendeel is waar, want achter de grauwe muren tref je toffe bars, hipster winkeltjes en underground record stores. Bovendien is het avond- en nachtleven hier fantastisch.

De smalle straten maken dat je op bepaalde plekken, met de hulp van de nodige terrasverwarming, heerlijk buiten kunt toeven met een lokale pint ale in de hand. Tenten zoals the Duke of York en the Dirty Onion zijn afgeladen met locals en live acts, dus duik vooral in het bruisende nachtleven van Belfast voor een stukje écht cultuursnuiven.

The Friend at Hand

Speciaal voor de échte whisky fanaat. Deze zaak is een ode aan de Ierse whisky en dan met een speciale focus op de whiskies uit Belfast en omgeving. Bereid je voor op de nodige dosis exclusiviteit en de prijzen zullen er dan ook niet om liegen, maar het is alleen al geweldig om hier even rond te neuzen en je te verdiepen in de diepere betekenis van whisky voor het land.

Bezoek de Friend at hand in deze leuke pubstraat

Heerlijk hoogtepunt stedentrip Belfast: foodtour!

Misschien wel het laatste dat je verwacht van Noord-Ierland, maar de keuken is werkelijkwaar heerlijk! Belfast zit vol met overheerlijke restaurants waar ze de meest uitmuntende visgerechten weten te maken, of traditionele gerechten in een geheel nieuw jasje presenteren. Ben je een foodie, gun jezelf dan zeker een diner bij the OX. Of probeer écht Iers eten bij Holohans. Zoek je het liever echt low-key, ga dan op vrijdag, zaterdag of zondag lang St. George’s Market voor heerlijk eten bij een van de standjes.

Wij weten het wel. Belfast is een heerlijke stad vol verborgen plekjes die schreeuwen om ontdekt te worden. Maar het fijnste is nog wel dat het gewoon een echte stad is, nog niet overlopen door toeristen, waar je je even heerlijk een local in Noord-Ierland kunt wanen. Groot voordeel is ook dat je er binnen een mum van tijd bent en dat er gewoon dagelijks vluchten van Amsterdam rechtstreeks naar Belfast gaan. Geen excuses meer dus om niet die kant op te vliegen!

Weten hoe je Belfast kunt combineren met een rondreis door Ierland? Lees dan hier onze reisroute van drie weken door Ierland!

Reis met ons mee

Meer avonturen