Zoek
Sluit dit zoekvak.

De highlights van Death Valley in 1 dag

30 juli 2022

In het Amerikaanse Death Valley merk je echt dat je in road trip country bent. Death Valley is een 225 km lang dal in de Mojavewoestijn – volop kilometers om doorheen te cruisen dus! Als je door Death Valley rijdt, vallen vooral de uitgestrekte vlaktes, oneindige uitzichten en bijzonder gekleurde rotsen op. Er zijn bovendien voldoende stops om je roadtrip afwisselend te houden. Let’s go cruising through the desert!

De landschappen van Death Valley zijn uniek

Bezoek aan Death Valley – goed om te weten

Het landschap van Death Valley is uniek en slechts met weinig andere plekken op de wereld te vergelijken. Death Valley is echter ook de heetste plek op aarde. Een goede voorbereiding helpt daarom, om te zorgen dat je hier een leuke dag hebt.

 • Death Valley is de heetste plek op aarde en het droogste deel van Noord-Amerika. De temperaturen kunnen hier dus extreem hoog oplopen. Ik bezocht Death Valley in de maand mei. De temperatuur schommelt in deze maand al tussen de 23 en 38 graden.
 • Zorg dat je voldoende water bij je hebt. Er wordt aangeraden 2 tot 4 liter per dag te drinken als je in Death Valley bent.
 • In de zomer raadt men het af om hier te gaan wandelen – neem dit advies serieus.
 • Zorg voor voldoende benzine – Death Valley is echt geen plek waar je wil stranden. Tanken kan in Panamint Springs, Stovepipe Wells en Furnace Creek.
 • Je kunt slechts op enkele plaatsen in het park overnachten, dus reserveer op tijd. Ik sliep een nacht in Stovepipe Wells Village, vlakbij de Mesquite Flat Sand Dunes. Dit motel heeft eenvoudige maar ruime kamers, een klein buitenzwembad, restaurant, winkeltje, WiFi en een tankstation. Ik vond het een leuke plek om een nacht te slapen.
 • Neem zelf een lunchpakket en snacks mee, want onderweg kom je nauwelijks voorzieningen tegen.
 • Zorg voor voldoende zonnebrand; de zon brandt hier heel fel.

Mesquite Flat Sand Dunes, Death Valley
De zandduinen aan het eind van de dag extra mooi

Mesquite Flat Sand Dunes

Deze zandduinen liggen vlakbij Stovepipe Wells Village. Ze zijn gemakkelijk te bezoeken, want ze liggen aan één van de doorgaande wegen door het park (Highway 190). Vanaf de parkeerplaats langs de weg kun je 2 mijl wandelen naar de hoogste duinen. Fijn lopen is het niet, want je loopt over heuvels in los zand. Wandelen is echter niet per se nodig om de duinen te kunnen zien, want bij de parkeerplaats sta je al meteen aan de rand van de duinen. Ik vond de Sand Dunes leuk voor een korte fotostop. Vooral aan het eind van de middag zijn de duinen fotogeniek. De zon werpt dan schaduwen op de rimpelingen in het zand.

De zoutvlakte van Badwater Basin ligt in Death Valley National Park
Met 86 meter onder de zeespiegel is Badwater Basin het laagste punt van de Verenigde Staten.
De zoutkristallen van Badwater Basin knisperen onder je voeten tijdens het lopen

Badwater Basin Salt Flats

Met 86 meter onder de zeespiegel is dit het laagste punt van de Verenigde Staten. Alleen al de weg er naartoe biedt fantastische uitzichten. De zoutvlakte zelf is ook heel bijzonder om te zien. Je loopt over de bodem van een opgedroogd zoutmeer en je hoort de zoutkristallen zachtjes knisperen onder je voeten. Zoiets als dit had ik nog nooit gezien. Vanaf de parkeerplaats kun je de zoutvlakte op lopen. Er is niet echt een ‘doel’ om naartoe te lopen, dus je kunt zover lopen als je zelf wilt (en via hetzelfde pad weer terug naar de parking). Badwater Basin ligt aan Badwater Road, ongeveer 30 km ten zuiden van Furnace Creek (circa 30 minuten rijden).

Artist's Drive is een leuke route om te rijden
Artist's Palette is een verzameling gekleurde rotsen in Death Valley National Park
Artist's Drive is een van de highlights van Death Valley

Artist’s Drive en Artist’s Palette

Met de auto kun je vanaf Badwater Road een uitstap maken over de 14 km lange Artist’s Drive. Ik vond dit een hele leuke route om te rijden. De weg is smal, bochtig en heeft veel hoogteverschillen. Daarom mag je er niet harder rijden dan 15 mijl per uur. Er zijn diverse plaatsen waar je kunt stoppen voor een foto. Je hebt prachtig uitzicht over de gekleurde rotsen en de zoutvlaktes. Wat mij betreft een must-do in Death Valley!

Artist’s Palette is een rotsformatie met allerlei kleuren, variërend van rood, roze, geel, mintgroen, paars en bruin. Eerlijk gezegd vond ik het rijden over de Artist’s Drive leuker dan de rotsformatie Artist’s Palette, maar het is wel de moeite om hier even te stoppen voor een foto. De ‘ingang’ naar Artist’s Drive ligt op 15 km ten zuiden van Furnace Creek (15 minuten rijden). Het is goed te combineren met de Badwater Basin Salt Flats.

Zabriskie Point is een van de beroemdste uitzichten van de Verenigde Staten
Het uitzicht bij Zabriskie Point is spectaculair

Zabriskie Point

Zabriskie Point is één van de beroemdste vergezichten van de Verenigde Staten. Je kijkt uit op de vlaktes van Death Valley, terwijl het landschap allerlei kleuren en vormen aanneemt. Ik kan me voorstellen dat Zabriskie Point bij zonsondergang zelfs nog mooier is om te zien. Ik vond dit een van de mooiste plekken van Death Valley. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje omhoog lopen naar dit uitzichtpunt. Zabriskie Point ligt op 8 km (10 minuten rijden) van Furnace Creek.

Wij spotten een coyote in Death Valley

Death Valley in 1 dag: zo deden wij het

Ik bereikte Death Valley na een lange dag rijden vanuit Kings Canyon National Park. Mijn overnachting had ik vooraf geboekt bij Stovepipe Wells Village. Dit ligt vlakbij Mesquite Flat Sand Dunes, waardoor ik daar bij zonsondergang kon gaan kijken. De volgende dag reed ik via Badwater Basin, Artist’s Drive en Zabriskie Point naar Las Vegas. Zonder stops duurt deze autoroute al 4 uur. Trek er inclusief stops een volle dag voor uit. Er is nog meer te zien in Death Valley (zie ook het overzicht hieronder), maar wat ik heb gezien was zó mooi dat ik niet het idee heb iets gemist te hebben.

Roadtrip Death Valley National Park

Meer bezienswaardigheden in Death Valley

Wil je nóg meer van Death Valley zien of heb je langer de tijd? Dan kun je ook nog naar een van de onderstaande bezienswaardigheden. Deze heb ik zelf overgeslagen, bijvoorbeeld omdat ze te ver uit mijn route lagen. Meer informatie over deze bezienswaardigheden vind je op de website van Death Valley National Park.

 • Golden Canyon: een kloof die door hoge, rode rotsen loopt. Je kunt hier een wandeling van bijna 5 km maken. Deze start vanaf de Golden Canyon parking, 2 mijl ten zuiden van Highway 190 op Badwater Road. We hebben over deze hike nagedacht, maar vonden het ter plaatse té warm om lang te gaan lopen.
 • Dante’s View: dit schijnt het mooiste uitzichtpunt van Death Valley te zijn. Je kijkt vanaf 1669 meter hoogte over de hele vallei uit. Wij hadden de dagen ervoor echter al zoveel in de auto gezeten, dat we besloten deze ‘omweg’ van een klein uur over te slaan.
 • Ubehebe Crater: deze krater van 200 bij 250 meter is een overblijfsel van vulkanische activiteit. Je kunt in een uurtje om de kraterrand van 2,5 km heen lopen. Deze krater sloegen we over omdat het te ver uit de route lag (een omweg van 1,5 uur vanuit Stovepipe Wells Village). De nabijgelegen bezienswaardigheid Scotty’s Castle was tijdens ons bezoek bovendien gesloten vanwege schade door flash floods.
 • Bezienswaardigheden langs onverharde wegen, zoals Devil’s Golf Course, Twenty Mule Team Canyon en diverse ghost towns. Wij sloegen deze over, omdat de huurauto die we tijdens onze Zuidwest Amerika rondreis hadden niet geschikt was voor onverharde wegen.

Reis met ons mee

Meer avonturen