Search
Close this search box.

Vijf excuses om naar Belize af te reizen

23 april 2022

Verlang jij ook zo vaak naar tropische stranden en afgelegen oorden? Naar weelderige natuur en je even helemaal verliezen in al het moois dat de aarde te bieden heeft? Naar de variëteit van een land zoals Belize? Natuurlijk kun je gewoon dat ticket boeken, maar soms heb je net even een extra zetje in de rug nodig om dat ook gewoon echt te doen. Daarom heb ik alvast, om die stap iets gemakkelijker te maken, vijf excuses op een rijtje gezet om af te reizen naar het veelzijdige Belize!

Excuus 1: Slapen in een boomhut

Natuurlijk ligt je IKEA HEMNA bedje heerlijk thuis, maar slaap je niet net een tikkeltje lekkerder op een bijzondere exotische locatie? Bijvoorbeeld… in een boomhut midden in de jungle? JA! En laat je die nou net gewoon kunnen vinden in Belize, en wel bij Caves Branch.

Alle gemakken van een luxe kamer, maar dan in boomhutvorm en mét bubbelbad op het terras. Kun je daarna weer uitgeslapen naar kantoor terugkeren!

Slapen in een boomhut in de jungle is fantastisch

Excuus 2: Toeristvrij reizen in Belize

Je kunt natuurlijk op pad gaan in de zomervakantie en je met hordes andere toeristen op de historische ruïnes van Chichén Itzá begeven. Aan de andere kant wordt iedereen – maar bovenal jijzelf – gelukkiger wanneer je niet tot zo’n invasie van bezoekers behoort.

In dat geval kun je dus beter naar Belize reizen, waar je ook prachtige Maya-ruïnes kunt bezoeken, maar waar je dan ook gewoon de enige toerist bent. Zo ligt Lamanai flink afgelegen en zul je enkel vergezeld worden door wat brulapen boven je hoofd. Jij blij, andere toeristen ook blij! Win-win dus!

De maya tempels in Belize zijn goed bewaard gebleven

Excuus 3: Reizen naar Belize is vertier en nut combineren

Hekel aan vliegen? Of zie je het als een noodzakelijk kwaad? Wacht dan maar eens tot je een vlucht met TropicAir hebt geboekt! Deze binnenlandse vluchtjes in Belize zijn een waar genot om op te zitten én nog eens een handig vervoersmiddel ook. Een vliegtuig van formaatje taxi (voor ook slechts 4 passagiers) hopt je zo van eiland naar eiland en ondertussen geniet jij van het mooiste uitzicht dat je je maar kunt wensen.

Bovendien is het best leuk om eens mee te maken hoe het is als je zelf je bagage in het vliegtuig mag stoppen, de piloot tevens steward(ess) is en je de wind door je haren voelt gaan tijdens het vliegen. De vliegtuigjes blijven namelijk zo laag, dat een drukcabine niet nodig is en je bij wijze van spreken nog net geen raampje open kunt zetten!

Met Tropic Air zie je de mooiste vergezichten

Excuus 4: Geen instapictureperfect-druk in Belize

De ATM (Actun Tunichil Muknal) grot in Belize is een van de hoogtepunten tijdens je doorreis door dit land. De ingang is enkel bereikbaar door een wandeling van een uur door de jungle en vervolgens dien je nog ruim drie kwartier door het water diep in de grot te waden om uiteindelijk bij de indrukwekkende Maya-offerplaatsen te komen, waar de skeletten van offers van duizenden jaren oud ook nog liggen.

Grootste voordeel: je mág geen camera mee naar binnen nemen (sinds een toerist per ongeluk zijn lens op een van de eeuwenoude schedels heeft laten vallen…). Eindelijk kun je dus eens echt genieten van de plek waar je bent, in plaats van te focussen op mooie kiekjes schieten!

De binnenlanden van Belize zijn weelderig groen

Excuus 5: WAAR ga je heen?

Soms is het fijn om je te onderscheiden van andere toeristen in de rat-race van meest originele bestemmingen. Belize is dan een veilige go-to haven. Het is een land dat menig persoon niet zonder meer kan aanwijzen op de wereldkaart. Zo wisselden bij mij de reacties van “oh, is dat niet een provincie van Mexico” tot aan “ligt Belize niet ergens in West-Afrika?”. Reizen naar een originele bestemming is met Belize als land dus gegarandeerd!

Geen reden meer dus om thuis te blijven! Bekijk voor de perfecte vakantie hier onze reisroute voor een rondreis van 1 week door Belize!

Reis met ons mee

Meer avonturen