Search
Close this search box.

3x doen in Page, Arizona

5 juni 2022

Maak je een rondreis door Zuidwest Amerika? Plan dan zeker een tussenstop in het plaatsje Page in de staat Arizona. Je vindt hier namelijk een heel bijzonder uitzichtpunt, spectaculaire rotsformaties én het kleine broertje van de Hoover Dam. Reis mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Page: Antelope Canyon, Horseshoe Bend en de Glen Canyon Dam.

Antelope Canyon bestaat uit twee delen: Upper en Lower.

#1 Antelope Canyon

Antelope Canyon is een van de mooiste bezienswaardigheden in Page. Wat goed is om te weten, is dat er eigenlijk twee Antelope Canyons zijn, namelijk Upper en Lower. Hoewel ze beiden heel mooi zijn en beiden in de omgeving van Page liggen, liggen ze mijlenver uit elkaar. Hieronder vind je meer informatie over beide canyons, om je te helpen met kiezen.

Belangrijk: welke van de twee canyons je ook kiest, reserveer op tijd! Een bezoek is alleen met een gids mogelijk. De tours zijn enorm populair en kunnen snel volgeboekt raken.

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon staat bekend om de zogenaamde ‘light beams’ die je hier kunt zien. Dit zijn lichtstralen die op een bijzondere manier door de canyon schijnen. Dit gebeurt echter alleen op specifieke tijdstippen, dus om het meeste uit je bezoek te halen zul je goed moeten plannen.

De Upper Antelope Canyon wordt het drukst bezocht van de twee Canyons in Page. De canyon is slechts 90 meter lang, maar wel gelijkvloers en daardoor makkelijk toegankelijk. Je kunt niet rechtstreeks naar de canyon rijden. Vanaf het startpunt van de tour wordt je nog circa 20 minuten over een hobbelige weg vervoerd.

Lower Antelope Canyon is een van de mooiste bezienswaardigheden in Page, Arizona

Lower Antelope Canyon

Zelf koos ik voor een bezoek aan Lower Antelope Canyon. Deze is 400 meter lang. Vanaf de parkeerplaats, waar je de gids ontmoet, is het maar een klein stukje lopen. Je daalt in de canyon af via een lange, smalle trap. De vormen in de oranjerode canyon zijn fantastisch. De rotsformaties zijn spectaculair en lijken op niets wat ik eerder heb gezien. Je loopt langs nauwe doorgangen, waardoor het bijna spannend is welke rotsformaties je om de hoek opwachten. Het licht werpt bijzondere schaduwen op de rotsen, waardoor je steeds foto’s blijft maken. Doordat de canyon redelijk lang is, heb je voldoende tijd voor mooie shots.

Welke canyon in Page bezoeken: Upper of Lower Antelope Canyon?

De Lower Antelope Canyon is een stuk langer en gemakkelijker bereikbaar dan de Upper Antelope Canyon. Wel moet je goed ter been zijn voor een bezoek aan deze canyon, terwijl de Upper Antelope Canyon gelijkvloers is. De beroemde ‘light beams’ kun je alleen in de Upper Antelope Canyon zien (hier heb ik dan ook geen foto’s van). De keuze voor de Lower Antelope Canyon versus de Upper Antelope Canyon is uiteindelijk persoonlijk, maar ik heb zeker geen spijt gehad van mijn bezoek aan de Lower Antelope Canyon.

Bezienswaardigheden Page, Arizona

Praktische informatie voor je bezoek aan Lower Antelope Canyon

 • Er zijn twee bedrijven die tours aanbieden: Dixie Ellis en Ken’s Tours. Ik heb geen verschillen tussen deze twee bedrijven kunnen ontdekken. Ze liggen ook naast elkaar op de parkeerplaats waar de tour start.
 • Ter plaatse betaal je nog $8 per persoon (cash!) voor een Navajo Nation Permit Fee. De canyon ligt namelijk in het grondgebied van de Navajo indianen.
 • Neem een plastic tas of doek mee om je camera te beschermen tegen het stof en zand.
 • Draag dichte schoenen en géén witte kleren. Je loopt namelijk door los, roodoranje zand.
 • Door de lagere ligging kan het in de canyon kouder zijn dan boven de grond.
 • De Lower Antelope Canon ligt op ongeveer een kwartier rijden vanaf Page. Volg vanaf Page de Highway 98 in de richting van Navajo Generating Station Power Plant. Sla linksaf bij de afslag naar Antelope Point Marina (N22B). Hierna zie je de parkeerplaats vanzelf liggen aan je linkerhand.
Horseshoe Bend in Page, Arizona

#2 Horseshoe Bend

De kans is groot dat je Horseshoe Bend wel eens hebt gezien, ook al ben je er nog nooit geweest. Deze haarspeldbocht in de Coloradorivier is namelijk een geliefd onderwerp onder fotografen. De turbulente rivier maakt op deze plek een extreme bocht van 270 graden. De natuur heeft er 20 miljoen jaar over gedaan om dit spektakel te creëren, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Vanaf het uitkijkpunt over een van de mooiste bezienswaardigheden van Page, waarbij je op 305 meter hoogte staat, is het alleen maar genieten. Ik vond dit een van de mooiste uitzichtpunten tijdens mijn rondreis Zuidwest Amerika.

Horseshoe Bend in Page, Arizona

Praktische informatie voor je bezoek aan Horseshoe Bend

 • De lichtinval bij Horseshoe Bend is erg wisselend en dit heeft veel invloed op je foto’s. Tussen 12:00 en 14:00 uur staat de bocht helemaal in de zon. Je hebt dan tijdens het fotograferen geen last van schaduwen in de canyon. De zonsondergang kan hier ook erg mooi zijn.
 • Horseshoe Bend ligt aan Highway 89 South, zo’n 6 km van Page. Rijd vanuit Page via Interstate 89 in zuidelijke richting. Volg deze weg tot circa 1 mijl voorbij de kruising met Interstate 89. Aan de rechterkant begint dan de korte, goed aangegeven zijweg. Hier is een parkeerplaats.
 • Vanaf de parkeerplaats loop je via een zanderig pad omlaag naar het 1,2 km verderop gelegen uitkijkpunt. De terugweg vergt enige inspanning, omdat je omhoog loopt door los zand.
 • Onderweg is er nergens schaduw, waardoor het flink warm kan worden. Neem dus wat water mee voor onderweg en eventueel ook wat te eten.  Het is een prachtige plek voor een picknick!

Glen Canyon Dam in Page, Arizona

#3 Glen Canyon Dam

De Glen Canyon Dam bij Page is ‘het kleine broertje’ van de bekende Hoover Dam. De dam is 216 meter hoog, 475 meter lang en werd in 1963 geopend. Het is een interessant bouwwerk om te zien. Het is dan ook leuk om hier een korte fotostop te maken. Zeker wanneer je, net zoals ik, tijdens je Zuidwest Amerika rondreis geen tijd had voor de Hoover Dam bij Las Vegas.

Door de bouw van de dam vulde de Glen Canyon, waar de dam naar is vernoemd, zich met water. Dit is tegenwoordig Lake Powell, een groot recreatiemeer. Met een oppervlakte van 33 km2 is Lake Powell één van de grootste aangelegde waterreservoirs van de Verenigde Staten.

Glen Canyon Dam

Praktische informatie voor je bezoek aan de Glen Canyon Dam

 • Kom je vanuit de richting van de nationale parken Zion of Bryce naar Page? Dan rijd je op weg naar het plaatseje Page sowieso langs deze bezienswaardigheid. Tijdens een korte stop kun je dan de foto maken die je hierboven ziet.
 • Vanuit het plaatsje Page is het ongeveer 5 minuten rijden.
 • Wil je meer weten over deze dam? Er is ook een bezoekerscentrum en er worden rondleidingen gegeven.

Antelope Canyon en Horseshoe Bend op de kaart

Uitvalsbasis voor deze bezienswaardigheden: Page, Arizona

Aangezien de drie bezienswaardigheden rond het plaatsje Page liggen, kan het handig zijn om hier een nacht te verblijven. Page ligt op 2,5 uur rijden van de nationale parken Zion, Bryce Canyon en Grand Canyon (South Rim). Zelf vertrok ik in de ochtend vanuit Bryce Canyon, waarna ik de hele dag de tijd had voor Lower Antelope Canyon, Horseshoe Bend en de Glen Canyon Dam. Vervolgens sliep ik 1 nacht in Page, om de dag erna door te rijden naar de Grand Canyon (South Rim). Vind je het niet erg om er een (hele) lange dag van te maken? Dan zou je na je bezoek aan de bezienswaardigheden van Page ook nog kunnen doorrijden naar je volgende bestemming.

Wij sliepen 1 nacht in Quality Inn Lake Powell (die ondanks de naam gewoon in het plaatsje Page ligt). De kamers waren ruim en er was een ontbijt inbegrepen dat voor Amerikaanse begrippen best oké was. In Page zit ook een Walmart. Hier vulden wij onze voorraad drinken en snacks aan en kochten we broodjes en beleg voor zelfgemaakte lunchpakketjes. Rondom de Walmart zitten ook de bekende fastfoodketens. Qua restaurants heb ik in Page geen aanraders ontdekt.

Reis met ons mee

Meer avonturen